Dimitris Rapidis

Την Κυριακή ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε γιατί θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, μακριά από το σκοτάδι της χρεοκοπίας, μακριά από όλες εκείνες τις επιλογές που μας οδήγησαν στην κοινωνική εξαθλίωση. Την Κυριακή ψηφίζουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε στο ασφαλές μονοπάτι της σταθερότητας και της οικονομικής ανάκαμψης, εάν θέλουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, εάν θέλουμε να πορευόμαστε εκτός της εφιαλτικής λιτότητας.

Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες επιχείρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί. Και δεν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν απ’έξω, παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και το μνημόνιο, αλλά για μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο πυρήνα της προοδευτικής, κοινωνικής μας ατζέντας. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη ούτε για τη πτώχευση και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε για τη διαφθορά, ούτε για τα ατελείωτα σκάνδαλα που φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην πλάτη των Ελλήνων, ούτε για τις συνέπειες της πολυετούς κακοδιοίκησης, τη διασπάθιση των δημοσίων ταμείων, τα θαλασσοδάνεια και τόσα άλλα παραδείγματα ανομίας και κακοδιοίκησης.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υπεύθυνη για μια σειρά θετικών μέτρων, για μια σειρά θετικών εξελίξεων για τη χώρα μας και την πλειοψηφία της κοινωνίας, για την συνολική, σταδιακή αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, γυρνώντας σελίδα και περνώντας σε μια νέα περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ότι αποκτήσαμε μεγαλύτερες ελευθερίες στην άσκηση της δημοσιονομικής μας πολιτικής, στη διαμόρφωση του φορολογικού μείγματος, στη διαχείριση των επιλογών που έχουμε μπροστά μας. Σημαίνει με απλά λόγια ότι εμείς επιλέγουμε που θα δώσουμε προτεραιότητα, εμείς θα ασκήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα, ώστε να στηρίξουμε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, αποκαθιστώντας σταδιακά τις αδικίες, δίνοντας ώθηση στην οικονομία.

Οι ευρωεκλογές λοιπόν της 26ης Μαΐου λαμβάνουν χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, και για τη χώρα μας και για ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και να αντιληφθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να σπεύσουν στις κάλπες και να ψηφίσουν μαζικά. Θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα στηρίξουμε τις δυνάμεις που παλεύουν για μια ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας, ή αντίθετα τις δυνάμεις της λιτότητας, των ασφυκτικών δημοσιονομικών περιορισμών και της επιστροφής στο σκοτάδι της χρεοκοπίας.

Η μάχη των ευρωεκλογών είναι μάχη για όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση Τσίπρα «τραβάει κουπί» και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την αντίδραση της δεξιάς, και κυρίως του υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα προς όφελος της κοινωνίας. Ο ανθέλληνας φίλος του κ. Μητσοτάκη γνωρίζει καλά ότι το έργο και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης Τσίπρα δεν αφορούν μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά αποτελούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση των προοδευτικών δυνάμεων για την επόμενη μέρα σε ΕΕ και Ευρωζώνη. Για αυτό και πρώτος έσπευσε να καταγγείλει τις κυβερνητικές εξαγγελίες, πριν ακόμα κάνει δηλώσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απέναντι στη λάσπη, στη μιζέρια και στην τοξικότητα της ΝΔ, η κυβέρνηση Τσίπρα απντά με έργα ουσίας, με επιτάχυνση της ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας, με τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού κράτους καθολικών παροχών, με τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία και στις ασθενέστερες τάξεις οι πολιτικές των μνημονίων.

Η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ερχόμενη Κυριακή είναι στήριξη σε όσα θετικά έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση, στην υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, της εργασίας, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, στήριξη αποφασιστική για μια ανάπτυξη προς όφελος των πολλών, για ένα κοινωνικά δίκαιο αύριο για την πατρίδα μας.

______________________________________________________________________________

* Το κείμενο αποτελεί μέρος συνέντευξης στην αγγλική έκδοση της Deutsche Welle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author :
Print

Leave a Reply